یکی از معضلات سلامتی، ریزش مو است و به علت تاثیر آن بر زیبایی بسیار قابل توجه می باشد. اما چرا موهای ما دچار ریزش میشود؟ در این مطلب بخوانید. شناخت علت ها و دلایل ریزش می تواند در انتخاب روش صحیح درمان موثر باشد.
ریزش مو چیست؟
اگرچه طبیعی است که بین 50 تا 100 مو در روز از دست بدهید زیرا با وجود حدود 100000 مو روی سر، آن مقدار کم قابل توجه نیست.
موهای جدید به طور معمول با موهای از دست رفته جایگزین می شود، اما این جایگزینی همیشه اتفاق نمی افتد. ریزش مو می تواند به تدریج و با گذشت سال ها ایجاد شود یا ناگهان اتفاق بیفتد. همچنین ریزش مو می تواند دائمی یا موقت باشد.
شمارش موهای از دست رفته در یک روز معین غیرممکن است اما اگر بعد از شستن موها یا شانه کردن آن، متوجه ریزش شدید موهای خود شدید و یعنی در حال تجربه ریزش موی غیر طبیعی هستید. به غیر از ریزش مو ممکن است متوجه نازک شدن تار های مو یا کچلی سکه ای مو و یا حتی طاسی شوید.
اگر متوجه شدید که بیش از حد معمول موهای خود را از دست می دهید، باید مشکل خود را با پزشک در میان بگذارید. پزشک می تواند علت اصلی ریزش مو شما را تعیین کند و برنامه های درمانی مناسبی را پیشنهاد دهد. با این وجود دلایلی وجود دارد که باید بدانید و با علت های تقریبی ریزش مو آشنا شوید.
چه عواملی باعث ریزش مو می شود؟
پزشک یا متخصص پوست سعی خواهد کرد علت اصلی ریزش مو شما را تعیین کند اما شایع ترین علت ریزش مو یا طاسی، ارثی است.
اگر سابقه خانوادگی طاسی دارید، ممکن است این نوع ریزش مو را داشته باشید. برخی از هورمون های جنسی نیز می توانند ریزش موی ارثی را ایجاد کنند. همچنین ممکن است در اوایل بلوغ ریزش مو شروع شود که البته عموما این نوع ریزش پس از مدتی قطع خواهد شد.
در بعضی موارد ، ریزش مو با یک توقف ساده در چرخه رشد مو ممکن است رخ دهد. بیماری های عمده، جراحی ها یا حوادث آسیب زا می تواند باعث ایجاد این توقف و ریزش مو شود. با این حال و در این وضعیت موهای شما معمولاً بدون نیاز به درمان دوباره رشد خواهد کرد.
دلایل اصلی ریزش مو
تغییرات هورمونی می تواند باعث ریزش موی موقت شود. مثال ها در این باره عبارتند از:
- بارداری
- زایمان
- قطع مصرف قرص های ضد بارداری
- یائسگی
شرایط پزشکی که می تواند باعث ریزش مو شود عبارتند از:
- بیماری تیرویید
- آلوپسی آرئاتا (بیماری خود ایمنی که به فولیکول های مو حمله می کند)
- عفونت های پوست سر مانند کرم حلقه ای
بیماری هایی که باعث ایجاد جای زخم می شوند مانند لیکن پلان و برخی انواع لوپوس به دلیل وجود زخم می توانند به ریزش دائمی مو منجر شوند.
ریزش مو همچنین می تواند به دلیل داروهای مورد استفاده در درمان باشد:
- سرطان
- فشار خون بالا
- آرتروز
- افسردگی
- مشکلات قلبی
شوک جسمی یا عاطفی نیز ممکن است ریزش موی قابل توجهی را ایجاد کند. نمونه هایی از این نوع شوک عبارتند از:
- مرگ در خانواده
- کاهش شدید وزن
- تب بالا
افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا (اختلال در کشیدن مو) در این موردافراد موهای خود را عمدا می کشند و موجب ریزش و کند موها می شود. معمولاً موی سر، ابرو یا مژه در این اختلال آسیب می بینند.
کشش مو نیزمی تواند به ریزش مو کمک کند، این کشش می تواند به علت محوه بستن مو مانند دم اسبی و یا بستن موها برای مدت زمان زیاد باشد، کشیدن موها به فولیکول ها فشار می آورد.
رژیم غذایی فاقد پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی نیز می تواند منجر به ریزش مو شود.