ویروس جدید چینی به نام ویروس کرونا ، در چین آغاز شده و شهر ووهان را به قرنطینه برده است.این ویروس به علت ناشناخته بودن بسیار خطرناک است و می تواند به سرعت گسترش یابد.
ویروس جدید چینی (ویروس کرونا) چیست؟
کروناویروسها (نام علمی: Coronaviruses)، خانواده بزرگی از ویروسها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.کرونو ویروسها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها تا بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
ساختار کروناویروسها نیز دارای یک ژنوم RNA معمولی است. افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماریهای قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کروناویروسها هستند. معمولاً شدت سرماخوردگی که کروناویروس عامل آن باشد بیشتر است. کرونو ویروسها که پس از راینو ویروسها بزرگترین عامل ابتلا به سرماخوردگی هستند، بیشتر در زمستان و بهار باعث سرماخوردگی میشوند.اگرچه کرونو ویروسها بیشتر در حیوانات دیده میشوند، اما پنج نوع از آنها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تأثیر قرار میدهد. تشخیص اینکه علت بیماری کرونو ویروس باشد یا خیر کمی مشکل است، چرا که برخلاف راینو ویروسها به سختی در آزمایشگاه رشد و نمو میکنند.
تعداد زیادی نمونه از بیماران مبتلا به این ویروس در آزمایشگاههای چین و سازمان جهانی بهداشت بررسی شده و متخصصان این ویروس را از خانواده کروناویروس شناختهاند.کروناویروس یک نوع بیماری از خانواده ویروسهاست که تاکنون ۶ نمونه از آن کشف بود و با مورد اخیر به هفت میرسد و دچار بروز بیماری در انسان میشود.کروناویروس جزو خانواده بزرگی از ویروسهاست که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.در معمولیترین حالت این ویروس باعث سرماخوردگی میشود اما در مواردی باعث سندرم حاد تنفسی یا همان سارس معروف میشود. سارس در سال ۲۰۰۲ در چین باعث ابتلای بیش از ٨ هزار نفر و مرگ ۷۷۴ نفر شد.تحقیقات از این ویروس جدید نشان میدهد که کدهای ژنتیکی این ویروس نزدیکی زیادی به ویروس سارس دارد.
منشأ ویروس
هنوز منشأ این ویروس مشخص نیست اما پژوهشگران احتمال میدهند، این ویروس در اثر جهش در بدن جانوران یا پرندگان ایجاد شده باشد. عوامل مختلفی به عنوان منشأ این بیماری مطرح شدهاست که میمون و شتر از جمله آنها هستند.
علایم بیماری و ویروس کرونا
از علایم اصلی این بیماری میتوان به تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی اشاره کرد. همچنین بیمار ممکن است سرفههای چند روزه ظاهراً بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه نیز گزارش شدهاست که این مورد میتواند بیمار را به همودیالیز نیازمند کند.
راه های انتقال بیماری کرونا
هنوز اطلاعات در مورد نحوه انتقال این بیماری کامل نیست ولی روشهای انتقال بیماری از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلوآنزا از طریق سرفه و عطسه است. با این حال احتمال انتقال بیماری در فضای باز بسیار محدود بوده و موارد انتقال انسان به انسان در مواردی رخ دادهاست که افراد به مدت طولانی در فضای بسته در کنار فرد بیمار بودهاند مانند افرادی که در بیمارستانها با بیماران در ارتباط هستند. هنوز مشخص نیست که این بیماری نخستین بار از طریق جانوران به انسان منتقل شدهاست یا از طریق سطوح آلوده به ویروس.به همین علت باید همه جوانب احتیاط را رعایت نمود.از طرفی بهتر است در مکان های عمومی و شلوغ به مدت طولانی نمانده و از ماسک های مناسب اسفاده نمایید.
جلوگیری از ابتلا به کرونا
اگرچه هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری وجود ندارد اما شما می توانید با انجام این اقدامات از ابتلا به بیماری کرونا از خود محافظت نمایید
دست ها را اغلب با صابون و آب بشویید.
اجتناب از لمس کردن چشمان، بینی یا دهان با دست های الوده
از تماس نزدیک با افراد بیمار جلوگیری کنید.
ساس چیست ؟ راه های تشخیص و پیشگیری