در همه فرهنگ ها ، آیین و رسوم جالب و قابل توجه ای به چشم می خورد ،در این میان بعضی از جشن ها بین ملل مختلف نیز شناخته شده می باشد و افراد زیادی را از سرسر دنیا به خود جذب می نماید. یکی از این جشن ها ی شاد و پر طرفدار جشنواره رنگ هندی ها یا جشنواره هولی می باشد.
جشنواره رنگ هندی ها یا همان جشنوراه هولی
این مراسم شاد با نام جشنواره هولی ،یکی از رنگی ترین و هیجان انگیز ترین فستیوال ها و جشن های دنیا به حساب می آید. این جشن هر ساله و در فصل بهار در بسیاری از شهر های هندوستان برگزار می گردد که دارای آداب و شرایط مخصوصی است. هولی بیشتر در قسمت های شمالی هند و نپال جشن گرفته می شود و ریشه در ادیان هندوییسم دارد.
جشن هولی در عقاید هندو ها یعنی پیروزی خوبی بر بدی .این تفکر با سوزاندن شیطانی به نام هولیکا (Holika) صورت می گیرد که با لطف خدای هندوها به نام لرد ویشنو (Lord Vishnu) انجام می شود. در شروع بهار، این فستیوال آغاز می گردد.
این جشنواره علاوه بر انجام رسوم ،سرتاسر شادی و هیجان است و خیابان ها پر از رنگ شده و همه مردم با چهره های رنگی و لباس هایی که با رنگ های مختلف پوشیده شده است در حال رقص و پایکوبی می باشند.
فستیوال هولی تنها در ۲ روز جشن گرفته می شود که روز اول جشن آتش زدن هولیکا و روز دوم رنگوالیه ( Rangwali) نام دارد. در روز اول هولی آتش بزرگی در یک قسمت از شهر بر پا شده و مردم دور آتش جمع می شوند.در ادامه این مراسم مردم به دور آتش شروع به رقص و پایکوبی می کنند.
در روز دوم از صبح زود هیجانات هولی آغار می گردد. در این روز همه مردم و معمولا با لباس هایی به رنگ سفید با دست های پر از رنگ به خیابان ها آمده و رنگ ها را به سمت یکدیگر پرتاپ می کنند.
چرا به سمت هم رنگ پرتاپ می کنند؟
در واقع ریشه این موضوع به ماجرای عشقی رودکا و کریشنا بر می گردد.در این داستان کریشنا عاشق رودها مشود ولی رنگ صورت رودها به رنگ آبی است به همین علت کریشنابه پیشنهاد مادرش صورتش را به رنگ پوست رودها رنگ میکند تا این تفاوت را از بین ببرد.
در پی اسن داستان ،هر ساله عشاق مختلف که دارای این شرایطی هستند، در هند با رنگ کردن پوست خود ابن روز را به یاد این عشق مقدس جشن میگیرند. در اکثر شهر های هند جشنواره هولی در دو روز به پایان می رسد اما در برخی از مناطق مانند براج (Braj) این فستیوال تا ۱۶ روز ادامه دارد.