این روزها یکی از تصمیمات مهم افراد، تحصیل در خارج از کشور می باشد. اگرچه تحصیل در خارج از کشور معایب خاص خودش را دارد اما مزایای آن ترغیب کننده تر است، به همین علت دانش آموزان و دانشجویان ؛ کشورهایی متناسب با اهداف خود را برای ادامه راه و زندگی خود انتخاب میکنند. با توجه به شرایط پذیرش و ویژگی هایی مشخص ، ادامه تحصیل در مالزی، آلمان، ترکیه، استرالیا و… بالاترین آمار جذب را به خود اختصاص میدهند.
حتی افرادی این موضوع را یک رویا می دانند و بسیاری دیگر بدون اطلاع خاصی از شرایط ؛ اقدام به پذیرش گرفتن می نمایند و بعضا هزینه های زیادی را نیز از دست می دهند و نتیجه دلخواه خود را نیز کسب نمی کنند .
با توجه به شرایط سخت دریافت اقامت و ویزا ، یکی از راه های نسبتا راحت تر ادامه تحصیل و دریافت ویزای تحصیلی می باشد. به همین علت این روش برای افرادی که قصد زندگی در خارج از کشور را دارند نیز بسیار محبوب است.
مهاجرت تحصیلی
اغلب دانشجویان آرزوی ادامه تحصیل در دانشگاههای بهتر و معتبر در خارج از کشور را در سر دارند و مهاجرت تنها راه حل این مسئله به شمار میرود.
ولی باید به خاطر داشت که این تصمیم کلیه ابعاد زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد از این رو باید قبل از اقدام به تحصیل در خارج ؛ از کلیه مزایا و معایب تحصیل در خارج با خبر شد.
ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در خارج از کشور یکی از اهداف بزرگ دانشجویان مستعد است ولی نکته قابل توجه این است که برای چنین تصمیم بزرگی باید از قبل برنامهریزی دقیقی کرده و تمامی جوانب مهاجرت را در نظر گرفت .
نمات مهم در تصمیم گیری برای مهاجرت تحصیلی
در هنگام بررسی گزینهها ؛ نکات بسیاری را باید مد نظر قرار داد. از جمله این عوامل، برخورداری از استطاعت مالی کافی برای ادامه تحصیل در یک کشور خارجی است. در واقع، باید پس از انتخاب گزینهها، تحقیق و بررسی جامعی را درخصوص شرایط و هزینههای زندگی در آن کشور انجام داد.
علاوه براین، کسب اطلاعات کافی در مورد رشته و دانشگاه مورد علاقه نیز بسیار ضروری است. اگر با وجود همه شرایط، همچنان بر تصمیم خود استوار هستید، پس باید از مزایا و معایب تحصیل در خارج مختلف آن نیز مطلع شوید.
مزایا و معایب تحصیل در خارج
تحصیل در مالزی ، استرالیا ، کانادا و سایر کشورهای دیگر که پذیرش را برای ادامه تحصیل فراهم می کنند مزایا و معایب خاص خود را دارد، اما در حالت کلی مزایای تحصیل در خارج از کشور بیشتر از معایب آن است.
مهمترین عیب تحصیل در خارج از ایران فشار مالی است که بر شما وارد خوهد آمد. هر چه قدر هم که کشور مقصد شما هزینه های کمی برای تحصیل و زندگی داشته باشد به دلیل اینکه اجازه کار طولانی نخواهید داشت و هزینه های زندگی با ارز و پول کشور مقصد محاسبه می شود باید خود را آماده کنید تا از لحاظ مالی مجبور باشید سختی بیشتری را نسبت به تحصیل در ایران تجربه کنید.
ولی باید توجه داشت که در کنار معایب تحصیل در خارج که مهمترین آن ذکر شد مزایای زیادی در این خصوص وجود دارد که در ادامه به آنها پرداخته می شود.
1 – ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه
تحصیلات برون مرزی این فرصت را در اختیار شما میگذارد تا به تحصیل موضوعات و دروسی بپردازید که ممکن است در دانشگاه های کشور شما ارائه نشود. این انتخاب در کسب موقعیتهای شغلی بهتر و بالاتر در عرصه رقابتی بازار کار بسیار موثر خواهد بود و آن به این دلیل است که در کشورهای دیگر شما ممکن است مهارتها و دانش خود را خیلی سریع توسعه داده و به رشد فکری برسید.
زندگی مستقل
اولین تجربه و مزیت تحصیل در خارج، تجربه زندگی مستقل است. شما در طول تحصیل خود در کشوری غریب و به دور از خانواده و آشنایان باید زندگی کرده و درس بخوانید و همه جوانب و مشکلات زندگی در دستان شما قرار می گیرد . بدین سبب تحصیل در خارج می تواند زمینه ای در کسب مهارت ؛ استقلال در زندگی و تجربه نو به حساب آید.
سفر و تجربیات آن
مزیت بعدی که می توان به آن اشاره نمود تجربه سفر کردن و آشنایی با یک فرهنگ جدید است. شما در طول تحصیل در کشوری زندگی خواهید کرد که از نظر فرهنگی با کشور خودتان تفاوت دارد و شما تجربه زندگی کردن را با آدم های ساکن آن کشور و فرهنگ خاصشان پیدا می کنید که می تواند هم جذاب باشد و هم در روند زندگی و دیدتان به جهان تاثیر مثبت و بالایی داشته باشد.
رزومه
در نهایت یکی از بارزترین مزیت های تحصیل در خارج از ایران به خصوص تحصیل در کشورهای پیشرفته و دانشگاه های سرآمد دنیا داشتن رزومه ای پربار بوده و اگر هوشمند باشید داشتن آینده شغلی بهتر و کار آمد تر است.
یکی از بهترین و جالبترین ویژگیهای تحصیل در خارج از کشور، این است که مرزهای جدید بر روی شما گسترده میشود و در این مسیر خودتان را به چالش میکشید.
در نهایت،کمی بیرون آمدن از منطقهی امن و راحت خود موثر است، زیرا همزمان که خودتان را با شرایط جدید وفق میدهید مهارتهای با ارزش زندگی را هم یاد خواهید گرفت، مهارتهایی که ممکن بود اگر در کشور خودتان بودید هرگز با آنها آشنا نشوید.
تجربه ای سخت اما با ارزش
تمام چیزی که قصد داریم در مورد تحصیل در خارج از کشور بگوییم، انجام دادن کارهای هیجانانگیزی است که ممکن است قدری هم ترسناک باشند ، تجربه ی بالا و پایین زندگی و تبدیل شدن به شخصیتی قوی در برابر مشکلات، اعتماد به نفس بیشتر و آگاهی بیشتر فردی و فرهنگی است.
وقتی که زمان این کار فرا برسد، تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور برای همه مناسب نخواهد بود، اما برای دانشجویان زیادی تجربهی خارقالعاده ای را رقم خواهد زد. اگر هنوز احساس نا آرامی میکنید، اگر این دلایل به شما گوشزد میکنند که شانس گذراندن دورهی تحصیلی عالی در خارج از کشور را دارید، سادهترین سوالی که باید از خودتان بپرسید این است که ”چرا نه؟“ میتوانید در این دوران همزمان با پرداختن به تحصیل، دورهی کارآموزی را هم بگذرانید.
در جامعهی فزایندهی جهانی، تجربه و آگاهی در مورد فرهنگهای دیگر،آگاهی از دستورالعملهای جدید، راههای جدید یادگیری، روشهای جدید ارتباط با دنیای پیرامون، سنتها و رسوم جدید و هر گونه ارتباط با مردم بسیار مهم است.
نقطه ای رای شروع تغییرات
از طرف دیگر برای شناخت تفاوت و شباهت مردم جهان، راهی بهتر از اینکه خودتان را در فضا و فرهنگی جدید وارد کنید وجود ندارد، پس تحصیل در خارج از کشور میتواند نقطهی شروع مناسبی برای این کار باشد.
گذشته از هرچیز، اسم این موضوع تحصیل در خارج از کشور است. یکی از بهترین دلایل برای چنین اقدامی، افزایش سطح سواد دانشگاهی به شیوهای خارقالعاده و فراگیر است.
به طور مثال اگر زمینهی درسی شما مطالعات در مورد آفریقا باشد میتوانید به این قاره سفر کنید و نظریههایی را که در کلاس آموختهاید به عمل بگذارید.
یا اگر بر فرض مثال پایاننامهتان را در زمینهی تاریخ هنر رنسانس به رشتهی تحریر در آوردهاید، میتوانید جهت تکمیل مطالعاتتان به کشوری همچون ایتالیا قدم بگذارید، یا یک برنامهی تاریخی و فرهنگی در استرالیا میتواند فرصتی عالی برای تعامل با جنبهی خلاق یک ذهن شیمیدان باشد.
اگر بخواهید بر رشتهی اصلی تان تمرکز کنید یا دنبال موارد جدید باشید، تحصیل خارج از کشور فرصتی عالی برای انجام خیلی از کارهاست.
شناخت دیدگاه های متفاوت
در هر صورت تحصیلات خارج از کشور فرصت کسب دیدگاههای متفاوتی نه تنها در موضوعات درسی، بلکه در نوع و سبک زندگی را برای شما فراهم میکند. که برای انجام این کار و رسیدن به اهدا ف حود باید آماده برخی چالش ها بود که می تواند تبدیل به فرصتهای بزرگ زندگی شما شود .
بسیاری از دانشجویان و دانشآموزان به خاطر ترس از دست دادن دوستان و حتی خانوادهشان در مورد تحصیل در یک کشور خارجی مردد هستند. اما به یاد داشته باشید در عصری زندگی میکنیم که هیچگاه راههای ارتباطی تا این حد آسان نبودهاند. اینستاگرام، اسکایپ، فیستایم و دهها شبکهی مجازی و راههای ارتباطی دیگر وجود دارد که میتوانید از طریق انها به سادگی با دوستان و آشنایان خود در تعامل باشید.
دوستانی جدید
علاوه بر آن، زمانی که به کشور خودتان برمیگردید احتمالا دوستانتان هنوز آنجا هستند و این تنها شانس شما برای پیدا کردن دوستانی جدید در خارج از کشور خواهد بود. تحصیلات خارج از کشور فرصتی خارقالعاده برای ملاقات با دیگران است، از دانشجویان همفکر با خودتان و همچنین مردم محلی گرفته، تا رفقای دانشجویی، حتی دوستان جدیدی که در خیابان پیدا میکنید.
اگر نگران از دست دادن دوستان قدیمی، و یا غلبه بر احساس غربت هستید، تنها به داستانهای شگفتانگیزی که بعد از بازگشت به کشور برای آنها بازگو میکنید فکر کنید.
داشتن ارتباطات جمعی درآغاز کار، درغلبه بر احساس سرخوردگی و نا آشنایی با فرهنگ جدید(شوک فرهنگی) به شما کمک خواهد کرد. کسی چه میداند، شاید بهترین دوستتان را در همین دوره پیدا کردید.
در نهایت شما با آدم هایی جدید که دارای فرهنگ، اعتقادات و حتی مذهب دیگری هستند سروکار دارید که ممکن است باعث شود احساس تنهایی شدیدی کنید مخصوصا اینکه این تقاوت عقاید برخلاف ایده ها و چیزهایی باشد که قبول دارید.
زبان دوم
از طرفی دیگر کشور مقصد دارای زبان دیگری است و اگر خوب انتخاب کرده باشید حداقل باید یک زبان دیگر(که معمولا انگلیسی می باشد) را یاد بگیرید که این امر می تواند برای خیلی از افراد سخت باشد به خصوص اینکه در زندگی روزمره خود نیز باید از یک زبان دیگر استفاده کنید.
اگر می خواهید که از مزایا فوق بهره ببرید و موانع آنرا به راحتی پشت سر بگذارید بهتر است به دنبال تحصیل در کشورهایی باشید که یا به فرهنگ و سنن شما ( تحصیل در مالزی ) نزدیک باشند و یا اینکه تجمع دانشجویان ایرانی ( استرالیا و کانادا ) در آن زیاد باشند.
اطلاعات جمع آوری کنید
برای درک بیشتر ؛ بهتر است در مورد کشورهای مورد نظرتان جستجو کنید برای مثال در خصوص تحصیل در کانادا ؛ تحصیل در مالزی و یا سایر کشورهایی که شمارا به هدف نزدیک می کنند و در عین حال تفاوت فرهنگی زیادی نداشته و یا تجمع ایرانیان در آن بیشتر است کاملا تحقیق نموده سپس انتخابی متناسب با روحیات خود داشته باشید.
در ادامه به برخی نکات و مزایای این کشورها می پردازیم تا شما درانتخاب دقت بیشتری داشته باشید.
تحصیل در کانادا
شرایط و هزینه های تحصیل در کانادا در یک نگاه:
زبان تحصیل : انگلیسی و در مواردی فرانسوی
مدت زمان تحصیل : برای مقطع کارشناسی 4 سال ، ارشد 2 سال و دکتری 3 تا 5 سال
مدارک مورد نیاز برای پذیرش :
گواهی و ریز نمرات مقطع قبلی به صورت ترجمه رسمی
رزومه تحصیل به زبان انگلیسی
انگیزه نامه
توصیه نامه (حداقل دو مورد)
مدرک زبان
همچنین شرایطی برای دریافت فاند و یا بورسیه تحصیلی کانادا خصوصا برای مقاطع ارشد و دکتری وجود دارد که در صورت دریافت هزینه های تحصیل و زندگی در کانادا بسیار کم می شود و یا به صورت کامل پوشش داده می شود.
برای دریافت پذیرش از کانادا ، بهترین راه اقدام از طریق دانشگاه های کانادا می باشد. که برای این منظور اطلاع از زمان اپلای ، شرایط و مدارک مورد نیاز و نحوه اقدام بسیار اهمیت دارد.
تحصیل در استرالیا
5 شهر استرالیا در لیست 30 شهر برتر برای دانشجویان از نظر هزینه، کیفیت زندگی و استخدام دانشجویی قرار دارند. دانشگاههای استرالیا با کسب امتیاز 92.6 در بین دانشگاههای دنیا رتبۀ چهارم را برای تحصیل به دست آوردهاند.
معیارهای این رتبهبندی بر اساس قدرت نظام آموزشی، دسترسی، رهبری و حاکمیت دانشگاهها و زمینههای اقتصادی میباشد. دانشگاههای استرالیا بیش از 15 برندۀ جایزه نوبل، صدها برندۀ جوایز علمی و هنری، همچنین اختراعات بینظیر جهان در زمینههای مختلف مانند اینترنت وایرلس، جعبه سیاه هواپیما و غیره را به دنیا معرفی کردهاند.
مدت زمان تحصیل در استرالیا:
مقطع کارشناسی: 2.5 تا 5 سال
مقطع کارشناسی ارشد: 1 تا 3 سال
مقطع دکتری: 2.5 تا 5 سال
در صورت داشتن ویزای دانشجویی استرالیا، امکان اجازه کار تا 20 ساعت در هفته در دوران تحصیل و کار تما م وقت در دوران تعطیلات را برای دانشجویان فراهم میکند.
هزینۀ تحصیل و زندگی در استرالیا می تواند سرسام آور بوده و امکان زندگی و ادامه تحصیل در این کشور به دلیل بالا بودن سطح آن می تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.
با توجه به هزینه ها و همچنین چگونگی تحصیل درکشورهای استرالیا و کانادا و با توجه به مزایای مشروحه در زیر به نظر می رسد تحصیل در مالزی در ابعاد مختلف می تواند گزینه بهتری باشد .
تحصیل در مالزی
رنکینگ دانشگاههای مالزی در طی چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است، این دانشگاهها به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می شوند.دانشگاههای خصوصی شامل دانشگاههای محلی و پردیس دانشگاههای خارجی هستند.
بیشتر مردم معمولا تصمیم برای ادامه تحصیل در کشورهای در حال توسعه را زیر سوال میبرند اما قدرت مالزی در این واقعیت نهفته است که آنها بخش عظیمی از درآمد خود را صرف تقویت روابط با دانشگاههای بین المللی میکنند.
اغلب دانشگاههای مطرح انگلیس و استرالیا در این کشور شعب خود را افتتاح کردهاند.
تحصیل در مالزی بدون مدرک زبان
برای تحصیل در مالزی در هر رشته و مقطع تحصیلی در هر یک از دانشگاه های مالزی می بایست حداقل نمره زبان در نظر گرفته شده را در آزمون آیلتس اخذ کرده و مدرک آیلتس را ارائه نماید.
اما به علت وجود کالج های زبان معتبر و متعدد در این کشور که با دانشگاه های مالزی در ارتباط هستند، امکان تحصیل در مالزی بدون مدرک زبان نیز فراهم شده است.
یعنی داوطلب می تواند به مالزی وارد شده و قبل از ورود به دوره ترم دانشگاهی خود، به گذراندن دوره زبان در کالج بپردازد.
علاوه بر این، شما می توانید برای یادگیری زبان انگلیسی در مالزی، ویزای تحصیلی به مدت ۶ تا ۱۲ ماه دریافت کنید و در کالج های مطرح مالزی نظیر کالج زبان EMS، کالج زبان ELEC، کالج زبان ELS و …زبان انگلیسی را فرا بگیرید؛ برای گرفتن پذیرش لیسانس نمره ۵٫۵ در دورهی آیلتس و برای فوقلیسانس نمره ۶ در دورهی آیلتس الزامی است.
طبق آمار یونسکو، کشور مالزی یازدمین مقصد محبوب تحصیلی است. اما این کشور اهداف بزرگتری دارد و در تلاش است تا سال ۲۰۲۵ به رتبۀ ۶ام برسد و تا آن تاریخ ۲۵۰٫۰۰۰ دانشجوی بینالمللی جذب کرده باشد.
دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاههای دولتی مالزی باید همچنان از طریق خود دانشگاهها اقدام کنند. زبان تحصیل در دانشگاههای خصوصی و برخی از دانشگاههای دولتی کشور مالزی انگلیسی است، و اغلب مالزیاییها نیز به این زبان صحبت میکنند.
دریافت بورسیه
امکان اخذ بورسیه تحصیلی و تحصیل رایگان در مالزی از دیگر محاسن تحصیل در این کشور جنوب شرقی آسیاست که البته بیشتر برای مقطع دکتری در نظر گرفته می شود. البته دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد که به صورت تحقیقات محور به تحصیل می پردازند شانس تحصیل رایگان در مالزی و اخذ بورسیه تحصیلی این کشور را دارا می باشند.
هر یک از کالج ها و دانشگاه های مالزی، بنیادهای خیریه و شرکت های صنعتی این کشور به ارائه بورسیه های تحصیلی می پردازند.
بورسیه تحصیلی دکترا مالزی دانشجویانی که موفق به اخذ بورسیه تحصیلی دکترا مالزی می شوند، علاوه بر امکان تحصیل رایگان در مالزی از مزایای دیگری نیز برخوردار می شوند که مهم ترین موارد آن عبارتست از: دریافت حقوق ماهانه، دریافت هزینه تایید شده مخارج تحصیلی، کمک های بلاعوض، بلیط هواپیما از پایتخت کشور محل اقامت تا مالزی و بیمه درمانی رایگان.
با این وجود قوانین د رحال تغییر است و بهتر است همیشه و پیش از شروع فرایند پذیرش دانشگاه های خارج از کشور ، به دقت با قوانین و شرایط جدید آشنا شوید.
معرفی بهترین شهرهای مالزی برای تحصیل
کوالالامپور | Kuala Lumpur
بدون شک، وقتی به تحصیل در مالزی فکر می کنیم، اولین نامی که به ذهنمان خطور می نماید، شهر کوالالامپور است. این شهر چند دهه است که در هر چیز خوبی، در خط مقدم کشور مالزی واقع شده است.
این شهر در رتبه بندی دانشگاه های جهانی (QS World University Rankings) عنوان یک شهر دانشجویی ارزان قیمت را به خود اختصاص داد. فراهم کردن محیطی نسبتا ارزان قیمت و مقرون به صرفه، که با آموزشی با کیفیت همراه باشد، همیشه یکی از اهداف شهر کوالالامپور بوده است.
این شهر یکی از بهترین شهرهای مالزی برای تحصیل است و موسسات و دانشگاه های معتبر زیادی در آن فعالیت می نمایند. برخی از دانشگاه ها، قدمتی چند دهه ای دارند، و برخی دیگر دانشگاه هایی تازه تاسیس هستند. برخی از بهترین دانشگاه های این شهر عبارتند از:
شهرک تحصیلی جوهور | EduCity, Johor
این شهر که در بخش وسیعی از جنوب کشور مالزی گسترده شده و به ساحل ختم می گردد، به خاطر همجواری با کشور سنگاپور محبوبیت زیادی دارد. از پیشوند Edu این شهر، کاملا معین است که اینجا یکی از بهترین شهرهای مالزی برای تحصیل است. این نام فقط یک ادعا نیست و مسئولان جوهور آن را در عمل نیز اثبات نموده اند.
در این شهرک دانشجویی، تعداد زیادی از موسسات آموزشی خصوصی و همچنین دانشکده هایی از معتبر ترین دانشگاه های بین المللی وجود دارند. دانشجویان می توانند از بین دوره های گوناگون تحصیلی، از رشته های مدیریت بگیرید تا دوره های پزشکی را در دانشگاه های این شهر انتخاب نمایند. برخی از این دانشگاه ها عبارتند از:
ایده ساخت یک شهرک آموزشی در سطح آسیا، اولین بار در این مکان اجرا شد. در اینجا مراکز تحقیق و توسعه، خوابگاه های دانشجویی، امکانات تفریحی و ورزشی و … در یک مکان برای دانشجویان دور هم جمع شده اند. شهرک تحصیلی جوهور، مکان امن و آرامیست برای کسانی که قصد دارند مدارج عالی علمی را در مالزی بگذرانند.
سلانگور | Selangor
در حالی کوالامپور با فاصله بهترین مقصد در شهر مالزی است، ولی ایالت سلانگور از نظر علمی و آموزشی، چیزی از این شهر کم ندارد و حتی در برخی موارد از آن پیشی گرفته است.
این شهر رقابت تنگاتنگی با کوالالامپور در جذب دانشجویان بین المللی دارد. مسئولان شهر سلانگور مالزی، با ایجاد نوآوری و تزریق اقتصادی در زمینه آموزشی شهر، موجبات توسعه و افزایش موسسات آموزشی معتبر جهانی را در این شهر فراهم نموده اند. موسسات و دانشگاه های زیر، از جمله بهترین دانشگاه ها در شهر سلانگور مالزی هستند:
شهر پتالینگ جایا (PJ) از نظر هزینه در این ایالت سرآمد است. در این شهر آسمان خراش های زیادی وجود دارند که اکثرشان محل زندگی دانشجوهای در حال تحصیل در آن هستند. با هزینه معقولی می توان یک آپارتمان کوچک در این شهر کرایه کرد. سلانگور مالزی هم یکی از بهترین شهرهای مالزی برای تحصیل است.
پنانگ | Penang
مروارید مشرق زمین لقبیست که بر روی پنانگ گذاشته اند. این شهر بیشتر از اینکه به خاطر تحصیل مشهور باشد، به عنوان یک جزیره توریستی فوق العاده زیبا شهرت دارد. در اینجا ترکیبی از مدرنیته و چشم اندازهای طبیعی منحصر به فرد را خواهید دید.
پنانگ برای دانشجویانی که می خواهند در کنار تحصیل و اخذ مدرک، تفریحات گسترده ای داشته باشند، شهر مناسبیست. دانشگاه های پنانگ در مکان های مختلف آن پخش شده اند.
موسسات آموزشی این جزیره معمولا موسساتی بسیار مدرن هستند که با هزینه زیادی احداث شده اند. برخی از این موسسات عبارتند از:
در روزهای آخر هفته و تعطیلات، پنانگ بسیار شلوغ می گردد و تقریبا در همه خیابان های شهر و سواحل زیبای اطراف آن گردشگران بسیاری در حال تفریح و عبور و مرور هستند.
پنانگ یکی از توریستی ترین جزایر در قاره آسیاست و هرساله تعدا زیادی گردشگر از اقصا نقاط جهان برای تفریح و گذران تعطیلات به آن سفر می نمایند.