مقایسه دانشگاه های کانادا و دانشگاه های مالزی ، کدام دانشگاه مناسب تر است؟
اگر معایب مالی را در نظر نگیرید، کلا تحصیل دوره کارشناسی در خارج از ایران آینده خوبی را برای شما به همراه می آورد.تحصیل در یک کلام یک سرمایه گذاریست بدین معنا که دانشجو وخانواده وی با صرف هزینه های گوناگون مادی و معنوی تلاش خود را بر ساختن آینده ای بهتر و روشن تر معطوف ساخته اند. پس عقلانی تر آن است که در این راه ، کشور ها و دانشگاه هایی را انتخاب کنید که در مقابل میزان سرمایه گذاری شما امکانات بهتری ارائه می کنند.دانشگاه های کانادا و دانشگاه های مالزی دو مقصد بسیار پر طرفدار می باشند.اما کدام یک برای شما مناسب تر است؟
در ادامه به موضوعات مهمی که باید در این راستا به آن توجه کنید، اشاره شده است.
امنیت بالای اجتماعی
جوانانی که برای تحصیل از کشور خارج می شوند، قطعا از خانواده هایی سالم هستند که به ارزش های خانوادگی خود پایبند می باشند. اما محیط کشور مقصد نیز شرط است که می بایست از امنیت و سلامت لازم برخوردار باشد.
در انتخاب محیط تحصیل ، ضروری است که در زمینه امنیت اجتماعی مطالعه و دقت فراوانی صرف کنیم تا در حد امکان ، از دغدغه ها و نتایج نا مطلوب احتمالی یک فضای آلوده در امان بمانیم.
البته دانشجویان در هر محیطی خود می بایست حد اکثر احتیاط را در زمینه هایی مثل معاشرت ها و ارتباطات ، انتخاب مسکن و غیره انجام دهند و قطعا نقش بسیار مهمی در زمینه تامین امنیت یا بر هم نزدن امنیت موجود بر عهده خود دانشجو است.
امکانات عالی با کمترین هزینه
منظور از این امکانات صرفاً امکانات علمی نیست. برای مثال، دانشگاههای هند اساتید خوبی دارند اما از داشتن خوابگاههای خوب، کتابخانه روزآمد، امکانات ورزشی و بهداشتی محرومند.
در مقابل ، دانشگاه های مالزی ضمن آنکه از نظر علمی در سطح کاملا مناسبی قرار دارند، سرمایه گذاری بی نظیری برای ایجاد اینترنت رایگان، سایتهای مجهز کامپیوتری، کتابخانه الکترونیکی و امکانات ورزشی انجام داده اند.
مسلماً این امکانات در شرایطی به صرفه است که به نسبت ارزان هم باشد پس قبل از انتخاب حتماً تحقیق کنید و از صحت اطلاعات دریافتی اطمینان حاصل کنید.
اعتبار بین المللی دانشگاه ها
واقعیت این است که در اکثر رشته های دانشگاهی اگر هزار دانشگاه ممتاز وجود داشته باشد نهصد دانشگاه اول در آمریکا هستند. با توجه به شرایط نا عادلانه ای که از طرف دولت آمریکا علیه ایران تحمیل شده، امکان دسترسی به این دانشگاه ها برای دانشجویان ایرانی محتمل نمی باشد.
دانشگاه های کشورهای پیشرفته غرب نیز آنقدر پر هزینه و گران است که برای اکثر خانواده ها مقرون به صرفه نیست.
نکته دیگر انجام تحصیل به صورت تمام وقت است، دنبال تحصیلات مکاتبه ای نباشید چون اکثراً از محتوای علمی لازم بی بهره اند و از همه بدتر اینکه با تحصیل مکاتبه ای از تجربه پربار دوران دانشجویی در یک کشور خارجی محروم می شوید.
با توجه به نکات ارایه شده فوق و در نظر گرفتن تمامی جوانب از سوی دانشجویان و والدین آنها ؛ حال باید انتخابی اساسی متناسب با فرهنگ و میزان هزینه در نظر گرفت .
به نظر میرسد با توجه به موارد زیر دوکشور مالزی به دلیل نزدیکی با فرهنگ ایرانیان و سطح آموزش و همچنین میزان هزینه و کشور کانادا به دلیل حضور زیاد دانشجویان ایرانی و همچنین هزینه پایین تر نسبت به کشورهای غربی می توانند گزینه های خوبی برای انتخاب باشند.
بنابراین در ابتدا لازم است از مزایا و معایب تحصیل در این دو کشور اطلاعات اولیه ای را کسب نمایید در ادامه به برخی از مهمترین آنها پرداخته می شود .
تحصیل در کانادا
کانادا کشوری پهناور است که در قاره آمریکای شمالی واقع شده است و هم مرز با آمریکا است. و آب و هوای عمومی آن سردسیری است و زمستان هایی که دارد مخصوصا در شهرهای شمالی تر طولانی است که می تواند برای ایرانی ها زیاد خوشایند نباشد.
همچنین مسافت بین ایران و کانادا بسیار زیاد بوده و این دو کشور فاصله زیادی از هم دارند و تفاوت زمانی قابل توجهی نیز بین این دوکشور وجود دارد که می تواند از معایب کانادا برای تحصیل باشد.
از مزایای کشور کانادا می توان به هزینه ی ارزان تر زندگی و تحصیل ارزان تر نسبت به کشورهایی همچون استرالیا و آمریکا اشاره کرد.
دانشگاه های کانادایی وجود دارد که هزینه تحصیل در آن ها نسبت به برخی دانشگاه ها در کشورهای معرفی شده ارزان تر می باشد.
البته هنگام انتخاب دانشگاه باید به اعتبار علمی آن هم در ایران و هم در جهان توجه نمود . بسیاری از دانشگاه های کانادایی دارای اعتبار علمی خوبی هستند.
در تمامی استان های کانادا این امکان فراهم آمده است که پس از فارغ التحصیلی از روش های مختلف در جهت مهاجرت به کانادا اقدام کنید.
همچنین نیمی از زمان تحصیل شما تا حداکثر یک سال به عنوان زمان لازم حضور در کانادا جهت اخذ اقامت کانادا محاسبه می شود که از شرایط خوبی بوده که برای دانشجویان خارجی فراهم آمده است.
در این کشور کار دانشجویی همراه با تحصیل مجاز بوده و شما بدون محدودیت می توانید کار کرده و شغل داشته باشد.
برای ایام تحصیلی 20 ساعت در هفته مجاز بوده و برای روزهای غیر درسی می توانید کار تمام وقت داشته باشید. همچنین همراه دانشجو نیز اجازه داشتن شغل و کار در زمان محدود در هنگام تحصیل همسر خود در کانادا را داراست.
تحصیل در مالزی:
روند درخواست ورود به مالزی به عنوان دانشجوی بین المللی ساده است. شما با بیش از 120000 دانشجوی بین المللی دیگر از ۱۶۰ کشور مشغول به تحصیل می باشید.
محبوبیت مالزی به عنوان یک مقصد آموزش عالی همچنان به طور پیوسته در حال صعود است، زیرا این کشور انواع و اقسام دوره های با کیفیت بالا را در دانشگاه ها و دانشکده ها ارائه می دهد.
طبق اعلام سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، مالزی یکی از ممتازترین کشورهای آموزش عالی در بین دانشجویان بین المللی است. بررسی بین المللی یونسکو، مالزی را به عنوان دوازدهمین مقصد برتر آموزش در جهان قرار داد.
دولت مالزی متعهد به چشم انداز خود مبنی بر تبدیل کشور به تحصیلات با کیفیت بالا برای دانشجویان از سراسر جهان است.
وزارت تحصیلات عالی کشور تمام نهادها را نظارت می کند تا اطمینان حاصل شود که آنها به بالاترین استانداردها احترام بگذارند و شرایط تحصیل در مالزی را برای مهاجران به بهترین شکل ارائه دهند.
آژانس صلاحیت مالزی (MQA) کیفیت کلیه زمینه های سیستم آموزشی را نظارت می کند. این مرکز تضمین کیفیت و اعتباربخشی است و مسئولیت تضمین کیفیت موسسات عالی دولتی و خصوصی در مالزی است.
این تضمین می کند که دانشجویان مهارت های مورد نیاز خود را به دست آورند و مدارک تحصیلی را برای حرفه های آینده خود در نظر بگیرند
به واسطه انگلیسی زبان بودن تحصیلات در مالزی، بسیاری از دانشجویان تحصیل در مالزی را انتخاب می کنند. کشور مالزی با ارائه دوره های انگلیسی در مقاطع تحصیلی خود به عنوان کشور مهاجرپذیر شناخته می شود.
علاقه مندان به تحصیل در انگلستان و کانادا قادر خواهند بود پس از تحصیل در مالزی برای کشور های مذکور اقدام نمایند.
دانشگاه های مالزی
موسسات آموزش عالی (HEI) در مالزی می توانند به دو دسته اصلی تقسیم شوند:
موسسات آموزش عالی خصوصی: بعضی از این موسسات با دانشگاه های معتبر خارجی همکاری می کنند تا مدارک تحصیلی را به طور مشترک ارائه دهند.
موسسات آموزش عالی دولتی: دانشگاه ها و کالج های عمومی موسسات آموزش عالی تحت آموزش وزارت امور خارجه هستند. این مؤسسات آموزش عالی را به دانشجویان مالزی ارائه می دهند و به سه گروه اصلی تقسیم می شوند: دانشگاه های تحقیقاتی، دانشگاه های متمرکز و دانشگاه های جامع
برترین دانشگاه های مالزی
دانشگاه های بسیاری در کشور مالزی شرایط پذیرش را برای دانشجویان بین المللی مهیا می نمایند. بیست دانشگاه در کشور مالزی در رتبه بندی جهان قرار دارند.
در حال حاضر 7 دانشگاه کشور مالزی در میان 500 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. این نکته بیانگر سطح بالای آموزش و سیستم مناسب ارائه خدمات در دانشگاه های مالزی می باشد.
کم هزینه ترین دانشگاه های مالزی
یکی از برترین مزایای تحصیل در مالزی مقرون به صرفه بودن هزینه دانشگاه های این کشور می باشد. دانشجویان قادر خواهند بود با کم ترین میزان هزینه در یک دانشگاه ممتاز دوره خود را سپری نمایند. در لیست زیر به کم هزینه ترین دانشگاه های مالزی اشاره شده است.
1- Tun Hussein OnnUniversity Of Malaysia
2- Universiti Utara Malaysia
3- National Defense University Of Malaysia
4- University Of Malaya
5- University Of Teknikal Malaysia
مراحل دریافت ویزای تحصیلی مالزی
دانشگاههای مالزی به صورت مستقل اقدام به جذب دانشجو می کنند، این نکته به این معناست که دانشجویان باید به صورت آنلاین با دانشگاه در ارتباط باشند.البته دانشگاه ها با افرادی نیز در ارتباط هستند که روند پذیرش را به عنوان واسطه انجام می دهند.
به شما توصیه می شود فقط در موسساتی که مجاز به ثبت نام دانشجویان بین المللی هستند، اقدام نمایید.
درخواست تحصیل در موسسه مالزی مورد نظر شما ساده است. به طور کلی، شما باید فرم های مربوط به درخواست دانشجویان بین المللی را برای دوره انتخابی خود همراه با هزینه های مربوطه پر کنید. برای اخذ پذیرش مدارکی نظیر مدرک زبان، سوابق تحصیلی، توصیه نامه و انگیزه نامه الزامی می باشد.
به عنوان یک دانشجوی بین المللی در مالزی، شما قادر خواهید بود در یک دانشگاه برتر و بسیار مناسب تحصیل کنید. هزینه زندگی در کشور مالزی کم است و به دانشجویان امکان می دهد سبک زندگی راحت و مقرون به صرفه ای داشته باشند. علاوه بر این، دانشجویان بین المللی در مالزی فرهنگ های متنوعی را تجربه می کنند.