به گفته وزارت بهداشت ،مالزی از سال 2018 تاکنون هیچ مورد مالاریا (بومی) خانگی ثبت نکرده است.
وضعیت مالاریا در مالزی
دكتر نور هشام عبدالله ، مدیر كل بهداشت گفت : اگر مالزی موفق شود تا سال 2021 این امر را حفظ كند ، واجد شرایط دریافت مجوز وضعیت مالاریا از سازمان بهداشت جهانی (WHO) خواهد بود.
در سال 2010 بیش از 5000 مورد بیماری بومی مالاریا در کشور گزارش شد، که این کاهش به تدریج در سالهای بعد و با یک افت شدید در سال 2015 به بیش از 200 مورد رسیده است.
مالاریای وحشی
دکتر نور هشام اظهار داشت :اما مالاریای وحشی ناشی از میمونها و موارد مالاریا وارداتی از خارج از كشور هنوز در كشور گزارش می شود.
به گفته وی ، در سال 2019 تعداد 3 هزار و 941 مورد مالاریا از منابع مختلف گزارش شده است که از این تعداد ، 3،223 مورد (8/81 درصد) موارد مالاریا زونوی ، 620 مورد (15.7 درصد) موارد مالاریا وارداتی و 98 مورد (2.5 درصد) موارد دیگر گزارش شده است. .
در همان سال ، در مجموع شش مورد مرگ گزارش شد که همه این موارد مربوط به عفونت مالاریایی زونوتیک از گونه های Plasmodium Knowlesi بود.
همچنین وی ادامه داد: بیماری همه گیر Covid-19 پیامدهای اساسی در سیستم بهداشت عمومی از جمله کنترل بیماریهای عفونی دارد و کنترل مالاریا نیز از این قاعده مستثنی نبود.
علاوه بر اجرای اقدامات پیشگیری از عفونت Covid-19 ، اقدامات مهم برای پیشگیری از سایر بیماری های عفونی از جمله مالاریا نیز انجام می شود.
وی در ادامه سخنان خود گفت: “در این راستا ، وزارت بهداشت اقدامات لازم را برای اطمینان از اعمال فعالیت های کنترل و پیشگیری از مالاریا را انجام داده است تا آماز صفرعفونت محلی مالاریا (بومی) که توسط مالزی از سال 2018 بدست آمده است ، پایدار بماند.