به گزارش مالزی وان استاپ سنتر و به نقل از واشنگتن، آنفولانزای جدید خوکی که در چین یافت شده است دارای پتانسیل همه گیر است.
آنفولانزای جدید خوکی در چین
محققان در چین نوع جدیدی از آنفولانزای خوکی را کشف کرده اند که قادر به ایجاد بیماری همه گیر است ، براساس مطالعه ای که روز دوشنبه در مجله علمی ایالات متحده PNAS منتشر شد این بیماری میتواند اثر همه گیری داشته باشد.
اینآنفولانزای جدید با نام G4 ، از نظر ژنتیکی از سویه H1N1 ناشی از بیماری همه گیر در سال 2009 بدست آمده است.
نویسندگان ، دانشمندان دانشگاه های چین و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های چین می گویند ، این بیماری “همه نشانه های اساسی سازگاری بسیار زیاد با انسانها را دارد”.
از سال 2011 تا 2018 ، محققان 30،000 سواب بینی از خوک ها را در کشتارگاه ها در 10 استان چین و در یک بیمارستان دامپزشکی گرفتند و به آنها امکان جداسازی 179 ویروس آنفولانزای خوکی را دادند.
اکثریت از نوع جدیدی بودند که از سال 2016 در بین خوک ها حاکم بوده است.
G4 بسیار عفونی بوده و در سلولهای انسانی تکثیر می شود و علائم جدی تر را در نسبت به سایر ویروس ها ایجاد می کند.
آزمایشات همچنین نشان داد که هرگونه مصونیتی که انسان از مواجهه با آنفولانزای فصلی به دست می آورد ، از G4 محافظت نمی کند.
بیماری حیوان به انسان
طبق آزمایشات خونی که آنتی بادی های ناشی از قرار گرفتن در معرض ویروس را نشان می داد ، 10.4 درصد از کارگران خوکی قبلاً آلوده شده بودند.
بنابراین ویروس از حیوانات به انسان دیگر منتقل شده است اما هنوز هیچ مدرکی مبنی بر انتقال آن از انسان به انسان وجود ندارد که این موضوع نگرانی اصلی دانشمندان می باشد.
محققان نوشتند: “این نگرانی وجود دارد كه آلودگی انسانی به ویروس G4 باعث سازگاری بیشتر انسان شود و خطر ابتلا به بیماری همه گیر انسان را افزایش دهد.”
نویسندگان خواستار اقدامات فوری برای نظارت بر افرادی که با خوک کار می کنند ، شده است.