به گزارش مالزی وان استاپ سنتر شاخص فلاکت ایران با روند رو به رشد خود به عدد ۴۵.۴ رسید.این شاخص در سال 98 به بالاترین میزان خود رسیده است.
افزایش شاخص فلاکت در ایران
مرکز آمار ایران امروز در گزارشی که از وضع اقتصادی ایران در سال ۱۳۹۸ تهیه و منتشر کرده است، اعلام نمود شاخص فلاکت در اقتصاد ایران ظرف سه سال ۲۶درصد رشد داشته و از ۱۹.۳درصد در سال ۱۳۹۵ به ۴۵.۴ در سال ۱۳۹۸ رسیده است.
گزارش مرکز آمار ایران میگوید شاخص فلاکت در ایران در سال ۹۵، ۱۹.۳درصد بوده است که یکسال بعد و در سال ۹۶ به ۲۰.۳ درصد میرسد و در سال ۱۳۹۷ هم به ۳۸.۹ رسیده است.
مرکز آمار ایران در گزارش خود تاکید میکند که در سال ۱۳۹۸، شاخص فلاکت در ایران، در فصلهای مختلف، فرازونشیب داشته است؛ این شاخص اقتصادی در فصل بهار سال گذشته به ۴۸.۴ رسیده و در تابستان همان سال عدد ۵۳.۱ را تجربه کرده است اما در پاییز دوباره کمی آمار کمتر شده و به ۵۰.۶ و در زمستان به ۴۵.۴درصد رسیده است.
شاخص فلاکت نشاندهنده وضعیت کلی اقتصادی در یک کشور است. این شاخص اقتصادی از جمع نرخ بیکاری و همچنین نرخ تورم بهدست میآید.
در ماههای گذشته و بهخصوص پس از گسترده شدن دامنه شیوع کرونا در مملکت ، بحرانهای اقتصادی بیش از پیش در سطح جامعه خودنمایی کرد. در هفتههای گذشته اوج این وضعیت نابهسامان در بازار ارز و سکه نمایان بود.
براساس آخرین گزارشها از بازار تهران قیمت فروش دلار در بازار آزاد در معاملات امروز، دوشنبه ۲۳ تیرماه به بالای ۲۳ هزار تومان رسید.
این درحالیست که بانک مرکزی نرخ فروش ارز در بانکها و صرافیهای مجاز را ۲۲ هزار و ۷۵۰ تومان اعلام کرده است.
بدترشدن وضعیت معیشتی جامعه مقامات نظام را بیش از پیش نگران اعتراضات احتمالی مردم نسبت به وضع موجود کرده است. مسالهای که در روزهای گذشته به روایتهای گوناگون از زبان برخی مسئولین مملکتی شنیده شد.