به گزارش مالزی وان استاپ سنتر، در حال حاضر درمانها برای پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ از طریق تزریق واکسن انجام میشود اما در آینده این واکسنها میتوانند تبدیل به قرص شوند یا اسپری استنشاقی باشند.
اینگمو اندرسون، شیمیدان سوئدی در دهکده مدیکون، یکی از بزرگترین مراکز علمی در جنوب این کشور، یک اسپری پلاستیکی اندازه نصف جعبه کبریت را در دست دارد.
تیم وی امیدوار است که این محصول کوچک بتواند نقش مهمی در مبارزه جهانی با ویروس کرونا داشته باشد. این ابتکار به مردم اجازه میدهد که نسخههای پودری واکسن کووید را در خانه مصرف کنند.
درمانی آسان و ارزان
یوهان وابورگ، مدیرعامل شرکت که معمولا اسپریهای استنشاقی را برای بیماران مبتلا به آسم تولید میکند به بیبیسی جهانی میگوید: «تولید آن آسان و ارزان است.»
وی اضافه میکند: «شما یک نوار پلاستیکی کوچک روی جعبه را برداشته تا دستگاه استنشاق واکسن فعال شود و سپس آن را در دهان خود قرار میدهید و نفس عمیق میکشید و آن را استنشاق میکنید.»
شرکت ایکونوو با یک شرکت تحقیقاتی دیگر در زمینه ایمنیشناسی در استکهلم در این زمینه همکاری میکند. پیش از این شرکت آیاسآر (ISR) یک واکسن در شکل پودر خشک علیه کووید-۱۹ تولید کرده است.
تهیه دارو از پروتئین ویروس کرونا
این شرکت از پروتئین ویروس کرونا برای ساخت واکسن خود استفاده کرده که ماندگاری آن تا دمای ۴۰ درجه سانتیگراد است.
این واکسن تفاوت عمدهای با واکسنهایی دارد که از سوی سازمان جهانی بهداشت تایید شدهاند و همه به صورت مایع هستند و ماندگاری آن در دماهای پایینتر است.
بهطور مثال واکسن تولیدی شرکتهای بیونتک-فایزر باید در ویالهای شیشهای در دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد نگهداری شوند در غیر اینصورت کارایی خود را از دست خواهند داد.
اولا وینکوئیست، بنیانگذار شرکت آیاسآر و استاد ایمونولوژی در انستیتوی کارولینسکا سوئد میگوید: «تغییر دهنده بازی این است که شما میتوانید واکسن پودری را خیلی راحت و بدون زنجیره سرما توزیع کنید.»
این شرکت در حال حاضر واکسنهای خود را در جهشهای بتا (آفریقای جنوبی) و آلفا (بریتانیا) کرونا آزمایش میکند.
این شرکت اعتقاد دارد که این نمونه واکسن در واکسیناسیون در آفریقا جایی که در حال حاضر هیچ تولید کننده واکسن وجود ندارد میتواند مفید واقع شود و آب و هوای گرمتر و منابع محدود برق باعث ایجاد چالشهای اساسی در هنگام ذخیرهسازی یا تحویل واکسنهای کووید-۱۹ نمیشوند.
با این حال هنوز برای گرفتن تاییدیه مجامع بینالمللی راه باقی مانده است. چراکه این واکسن همچنان در مراحل انجام آزمایشهای ابتدایی است. این دو شرکت سوئدی در حال حاضر بودجه کافی را برای شروع آزمایشهای بالینی تامین کردهاند.