ماه روزه یا ماه رمضان برای اکثریت مسلمان ماه ویژه ای است.در مالزی نیز در این ماه آیین مذهبی روزه گرفتن از طلوع خورشید تا غروب آن که puasa خوانده می شود ، انجام می گیرد.
ماه رمضان در مالزی (Bulan Puasa)
ماه مبارک رمضان برای مسلمانان یک ماه مقدس است که در آن روزها باید از سحر تا غروب به مدت 29 یا 30 روز روزه بگیرند. برای کسانی که با آب و هوای گرم آشنا نیستند ، رعایت ماه رمضان در مالزی می تواند یک چالش باشد زیرا اغلب در طی این ماه بسیار گرم و خشک می شود. اما تجربه ماه رمضان در مالزی شایستگی های خاص خود را دارد.
روز اول ماه رمضان تعطیلات عمومی در ایالت های ملاکا ، جوهور و کده است. بیشتر دفاتر نیز دست کم یک ساعت زودتر در اوایل این ماه بسته می شوند ، و می توانید تعداد کمی از وسایل نقلیه در جاده ها را مشاهده کنید که همه با عجله به خانه می روند و آماده می شوند تا افطار کنند.
یک سنت مالزی در هر ماه رمضان ساخت و توزیع “bubur lambuk” ، یک فرنی برنج خامه ای است که از گوشت ، شیر نارگیل ، ادویه جات، ترشی جات و سایر چاشنی های طعم دهنده ساخته شده است.
یکی از محبوب ترین و مورد توجه ترین مکان ها مسجد کامپونگ بارو است. هر روز ، حدود 20 عدد دیگ توسط اعضای کمیته مساجد پخته می شوند و آماده سازی ها از ساعت 8 صبح آغاز می شود. تا ساعت 4 بعد از ظهر ، صف های طولانی برای فرنی شکل می گیرند و توزیع آن معمولاً از ساعت 5 بعد از ظهر بعد از نماز عصر آغاز می شود.
کامبونگ بارو lambuk bubur با بهترین طعم و مزه بی نظیر مورد استفاده قرار می گیرد و با استفاده از یک دستورالعمل سنتی که از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است،تهیه می شود.
پر کاربردترین جملات مالایی را یاد بگیرید!
بازارهای ماه رمضان
شاید خاص ترین و متمایزترین جنبه ماه رمضان در مالزی ، بازارهای ماه رمضان است که تقریباً در هر گوشه ای از سراسر کشور وجود دارد و مجموعه ای از خوردنی ها را برای شما فراهم می کند تا بتوانید روزه خود را افطار کنید.
بازدید از این بازارها مخصوصاً حس بویایی است ، زیرا هرچه از یک انتها به طرف دیگر قدم می زنید با انواع بوی های شگفت انگیز در هوا احساس می کنید.
ارزش دارد هر روز از یک بازار متفاوت بازدید کنید زیرا هر بازار یک تجربه و فهرست متفاوت را ارائه می دهد.
در تمام طول ماه می توان فضای جشن را حس کرد. مراکز خرید عمده ، به ویژه در کوالالامپور و سلانگور ، با شکوه و عرفی با یک محور پیچیده و غالباً خلاق، در منطقه محوطه تزئین می شوند.
نقاط مهم خرید عید ، Jalan Tuanku عبدالرحمان و Jalan Masjid هند در کوالالامپور است.
ترانه های محلی عید
ترانه های محلی عید را می توان در حال پخش در رادیو و در مراکز خرید شنید ، و بر روحیه جشن می افزاید. شب بیایید ، مساجد مملو از مسلمانان از اقشار مختلف می شوند که برای اقامه نماز تاراویج جمع می شوند. پس از پایان هر جلسه ترویح ، یک شام کوچک در مجتمع مسجد تهیه می شود که توسط داوطلبان تهیه و توزیع می شود.
حس رفاقت آشکار است زیرا همه در کنار هم نشسته اند و غذا را به اشتراک می گذارند. خانه هایی که با چراغهای چشمک زن و یا لامپ های سنتی از پارافین ساخته شده از قوطی های قلع یا چوب های بامبو تزئین شده اند ، کاملاً رایج است.
آشنایی با انواع لباس های سنتی در مالزی (مالایی،چینی ،هندی)
عید اول فطر (هری رایا آیدیلفتری یا هری رایا پوسا)
عید فطر روز پیروزی برای مسلمانان در سرتاسر جهان پس از یک ماه روزه گرفتن است و در مالزی ، این یک واقعه واقعاً شادی آور است که پر از شادی و جشن و شادمانی است. مالزیایی ها از هفته قبل شروع به بازگشت به زادگاه خود می کنند. این اغلب به عنوان “خروج هاری رایا” خوانده می شود زیرا بزرگراه ها از شمال به جنوب با اتومبیل پر از ماشین و ترافیک می شوند.
hari_raya در 29 ماه رمضان به عنوان بازدید از ماه جدید توسط مقامات مذهبی انجام می شود تا مشخص شود که آیا عید است یا خیر ، و یک اعلام رسمی از نتیجه آن توسط نگهبان مهر حاکم انجام می شود.
غذاهای عید
خانه آماده جشنها و غذاهای سنتی که به طور معمول برای عید سرو می شوند ، میگردند.این غذاها عبارتند از ‘ketupat’ (کیک های برنج فشرده شده در برگ نارگیل بافته شده) ، “رنجنگ” (یک غذای تند و معطر که از گوشت ، خمیر چیلی ، شیر نارگیل ، نارگیل و ادویه جات ترشی جات) ، سس بادام زمینی تند تهیه شده است. و “لیمو” (برنج چسبنده با شیر نارگیل که در چوبهای بامبو توخالی آغشته به برگ موز قرار داده شده است). همچنین دیدن ظرف های کوکی پر از انواع کوکی های سنتی و مدرن در رنگ ها و سلیقه های مختلف – که بصورت محلی به آن “Kuih Raya” گفته می شود در هر خانه برای پذیرایی از میهمانان سرو می شود.
فضای شادمانی که در تمام ماه رمضان احساس می شود در روز اول عید فطر به اوج خود می رسد. مالزیایی ها با لباس های سنتی ، برای مردان “Baju Melayu” و زنان “Baju Kurung” آماده می شوند.
آنها قبل از عزیمت به مسجد برای اقامه نماز عید ، روز را با طلب بخشش از اعضای خانواده آغاز می کنند. آنها بعد از نماز ، قبل از بازدید از دوستان و نزدیکان ، به دیدار مزار عزیزان خود نیز می روند.
جشن یک ماهه
مالزیایی ها عید سعید فطر را نه تنها برای یک روز بلکه یک ماه کامل جشن می گیرند. مالزیایی ها از این ماه به عنوان فرصتی برای تقویت روابط شخصی و دیدار با همه دوستان و نزدیکان خود استفاده می کنند .
بی نظیر ترین چیز عید در مالزی شاید سنت دیرینه “خانه های باز” است که تقریباً در هر اقامتگاه برگزار می شود .. در این روز ، خانه برای همه میهمانان – بدون در نظر گرفتن وضعیت اجتماعی ، مذهب و نژاد – باز است و فقط لذت بردن از غذای خوب ، شرکت خوب و اوقات خوبی دارد.
عید قربان (هری رایا کوربان یا هری رایا حاجی)
عید قربان روزی را یاد می کند که پیامبر ابراهیم “پسرش” اسماعیل را قربانی کرد و در عمل مطیع خداوند بود. این روز همچنین نشانگر پایان دوره حج است ، هنگامی که هزاران مالزی هر سال برای اجرای حج به مکه می روند. در مالزی ، عید قربان در مقایسه با عید فطر یک امر کم اهمیت است ، اما با این وجود در سراسر کشور جشن گرفته می شود.
در صبح ، مالزیایی ها برای انجام نماز عید به مسجد می روند. پس از نماز ، مردان برای مراسم قربانی در مساجد تجمع می کنند ، که در آن دامهای چهار پا (به طور معمول گاو و بز در مالزی) اهدا شده توسط کسانی که توانایی پرداخت آن را دارند ، به عنوان سمبل فداکاری به خداوند ذبح می شوند. سپس گوشت به فقرا و نیازمندان توزیع می شود.
جشن این جشنواره در شمال و ساحل شرقی به طرز چشمگیری پر جنب و جوش است و ایالت های پرلیس ، کده ، کلانتان و ترنگگانو از یک روز تعطیل عمومی لذت می برند. کسانی که از پارلیس ، کده ، کلانتان و ترنجگانو استقبال می کنند برای جشن عید قربان به زادگاه خود باز می گردند.