مردم مالزی در طول سال تعدادی روزهای جشن و تعطیلی عمومی ؛ ایالتی ؛ مذهبی و ملی دارند. برخی از این تعطیلات از سوی فدرال جزو تعطیلات عمومی معرفی شدهاند و بعضی دیگر توسط خود ایالات به عنوان تعطیلات عمومی معرفی میشوند. همچنین برخی از جشنها نیز که جزو تعطیلات عمومی محسوب نیستند از سوی گروههای خاص نژادی یا مذهبی تعطیل محسوب میشوند.برای آشنایی با روزهای مهم و تعطیل در مالزی ادامه این مطلب از مالزی وان استاپ سنتر را بخوانید.
مشهورترین روز تعطیل
مشهورترین روز تعطیل (در مالزی) «هاری مرداکا» روز استقلال در ۳۱ اوت است که به یادبود استقلال فدراسیون مالزی در سال ۱۹۵۷ میباشد.
جشن و تعطیلات اسلامی
مسلمانان در مالزی (ازجمله تمام مالایاییها و دیگر مسلمانان غیر مالایایی) در تعطیلاتی که مربوط به مسلمین می باشد جشن میگیرند. معروفترین عید مسلمانان، عید فطر که هاری رایا نیز گفته میشود، می باشد.
عيدالاضحي يا «هري رايا حاجی» در مالزي كه بيش از 61 درصد از جمعيت 30 ميليون نفري آن را مسلمانان تشكيل مي دهند، از جايگاه بسيار بالا و متفاوتي نسبت به ساير مناسبت هاي عمومي در اين كشور برخوردار است.
عيد فطر در زبان مالايي تبارها بيشتر به نام هاي مختلف «هري رايا» يا «عيدالفطري» و «هري رايا حاجي» خوانده مي شود . ‘هراي رايا’ در لغت به معني ‘روز جشن’ است و براي اشاره به عيدهاي اسلامي چون عيد فطر و عيد قربان نيز به كار مي رود.
البته در مالزي عيد فطر بسيار گسترده تر و بزرگتر از عيد قربان برگزار مي شود بطور کلی این عید از سوی تمامی مسلمانان سراسر جهان در پایان ماه رمضان، ماه روزه داری ، برگزار میشود. علاوه بر، Hari Raya Puasa، آنها عید قربان و اول ماه محرم (سال جدید اسلامی)، و مولد الرسول (روز تولد پیامبر (ص)) را نیز جشن میگیرند.
جشن های چینی ها در مالزی
فرهنگ چینی در مالزی به عنوان نمونه جشنهایی برگزار میشود که از سوی تمام چینیهای سراسر جهان انجام میگیرد. سال جدید چینی معروفترین این جشنها است که ۱۵ روز طول میکشد و با جشن فانوس به پایان میرسد.
دیگر جشنهای برگزار شده از سوی چینیها عبارتند از جشن کینگمینگ، جشن قایق اژدها و جشن میانه پاییز. علاوه بر جشنهای سنتی چینی، بودائیهای چینی نیز جشن روز وساک را برگزار مینمایند.
جشن هندی ها در مالزی
اکثر هندی های مالزی هندو هستند و جشن دیپاوالی (دیوالی)، یا جشن نور برگزار میکنند، در حالی که تایپوسام مراسمی است که در سراسر کشور با تجمع هندوها در باتو کیوز (غارهای باتو) برگزار میگردد. گذشته از هندوها، سیکها نیز جشن وایساکی، یا سال جدید سیکها را برگزار میکنند.
جشن های دیگر
جشنهای دیگر همچون کریسمس، هاری گاوای بین مردم ایبان در دایاک، پستاکاآماتان از مردم کادازان دوسون نیز در کشور مالزی برگزار میشود.
در سالهای ۱۹۹۸–۱۹۹۶ زمانی که جشنهای هاری رایا پوآسا و سال جدید چینی با یکدیگر همزمان گردید، شعار «Raya Kongsi» که ترکیبی از Gong Xi Fa Cai بود، برای تبریک سال نوی چینی استفاده شد، و هاری رایا (که در زبان مالایایی به مفهوم «جشنگیری با همدیگر» میباشد) بکار رفت. در طول سالهای ۲۰۰۶–۲۰۰۵، هاری رایا پوآسا و دیپاوالی با یکدیگر مقارن شده، و یک شعار مشابه «Raya Deepa» ابداع شد.